Voor jonge (aanstaande) ouders

Aanbod zorg voor jonge (aanstaande) ouders

Onze begeleiding voor jonge (aanstaande) ouders bestaat uit verschillende aspecten. Kom je er achter dat je zwanger bent, maar is dit in combinatie psychosociale problemen, verslavingsproblemen of klachten behorend tot de GGZ. Dan kunt u bij ons komen voor extra begeleiding en ondersteuning. Dit kan voor, tijdens en na de zwangerschap. Er komt in deze periode namelijk veel op u af.

Wij zijn er voor jou

Waarmee kunnen wij jou helpen? Klik op een van de onderwerpen om er meer over te lezen of neem gelijk contact op

Voor, tijdens en na de zwangerschap

Denk hierbij aan de POP poli (Psychiatrie, Obstetrie en Pediatrie) Dit staat voor psychiatrie, verloskunde en kindergeneeskunde. Heeft u een zwangerschapswens maar gebruikt u medicatie voor psychische klachten dan wordt er samen met u gekeken wat de meest wenselijke situatie is. Dit geldt ook als u al zwanger blijkt te zijn en u te maken heeft met medicatie gebruik.

Ambulante begeleiding kan u in die periode helpen om de adviezen van de specialisten in die periode zo goed mogelijk toe te passen in de thuissituatie, en om u zo stabiel mogelijk te houden in de periode waarin er veranderingen plaats vinden in uw medicatie.

Dit geldt ook voor eventuele behandeling, afkicktrajecten of overige afspraken die in deze periode plaats vinden. Wij kunnen u ondersteunen tijdens deze afspraken en trajecten en u helpen de voortgang door te zetten in de thuis situatie.

Ook na de bevalling kunnen wij blijven ondersteunen, om samen te zorgen dat u zich zo goed mogelijk voelt tijdens de kraamperiode en zoveel mogelijk kunt genieten van uw gezin. Door observaties en signaleringen proberen we de kans op terugvallen of postnatale depressies, andere psychische klachten, of verslavingen zo klein mogelijk te houden.

Complete begeleiding, voor, na en tijdens de zwangerschap