Coaching voor ouderen

Coaching voor ouderen

Zorgburo in Balans is een zorgorganisatie die specialistische ondersteuning en begeleiding biedt. Wij bieden ambulante begeleiding, thuisbegeleiding, casemanagement en trainingen voor u en/of uw gezin.

Dit kan zijn vanwege: psychische klachten, verslavingsproblemen, hormonale problemen, (ongeplande) zwangerschap, problemen op het gebied van werk, school, dag invulling, sociale- of  familierelaties, sociale vaardigheden of op

old age, pensioners, elder
  • Hart en vaatziekten na de menopauze

Let op deze coaching is als extra en nooit ter vervanging van doktersadvies.

Vrouwen hebben meer kans op hart en vaatziekten dan mannen. Dit heeft te maken met een combinatie van hormonen, leefstijl en voeding.  Na de menopauze krijgen veel vrouwen meer vet rond de buik (en om organen) en minder op de benen. Als de hoeveelheid orgaan vet stijgt, stijgt ook de algehele ontstekingsactiviteit in het lichaam. En ontstekingen zorgen voor het dichtslibben van aderwand (aderverkalking) en zijn daardoor belangrijke veroorzakers van het hart en vaat ziekten. Om te werken aan een gezonde leefstijl, voedingspatroon en hormoonbalans kunt u bij ons terecht.

  • Leefstijl coaching

Bij ouderen bieden wij ook leefstijl coaching, je leefstijl is iets dat elke levensfase met je mee groeit. Zo zullen wij bij ouderen meer letten op bewegen op niveau, en hoe kunt u, uw voeding aanpassen op uw beperkingen (zoals bijv. ouderdomsdiabetes, of zout loos eten).

Voor andere coaching trajecten kunt u kijken bij volwassenen.

Soorten coaching voor ouderen:

Leefstijlcoaching

Wat houdt leefstijlcoaching in?

Onder het begrip leefstijlcoaching verstaan we dat we een persoonlijk doel vaststellen. Dit kan een gezonde levensstijl, een dagindeling zijn. Doorgaans zijn er vier uitgangspunten. 

Bij leefstijlcoaching draait het om het maken van goede keuzes. Wij gaan samen met jou een plan schrijven, in goede stappen die afgestemd zijn op jou. Bij leefstijlcoaching zullen er verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk hierbij aan je slaap, voeding, dagindeling, mindset etcetera. 

Hormooncoaching

Wat houdt hormooncoaching in?

Hormooncoaching heeft tot doel je hormonen weer in balans te brengen, zodat jij je weer beter gaat voelen. Bij hormooncoaching zijn er drie uitgangspunten, goede voeding, lichamelijke beweging en stressmanagement. 

Bij hormooncoaching richten we ons op:

Leefstijlcoaching

Hormooncoaching

Voor cliënten

Meer informatie gewenst over een van onze soorten hulpverlening?

Voor gemeenten

 Wil je als gemeente meer informatie over onze diensten? Bekijk gerust onze contactpagina.

Ervaringen van anderen

Lees hier ervaringen van cliënten waar wij zorg voor hebben gedragen.

NAAST COACHING OOK...

Ondersteuning en begeleiding

Zorgburo in Balans biedt op verschillende onderwerpen ondersteuning. Onder andere casemanagement en sociale vaardigheden (SOVA).

Begeleiding is bij ons op te delen in twee stukken. Ambulante begeleiding is gericht op één persoon zijn of haar eigen ontwikkeling. Thuisbegeleiding richt zich op de terugkeer vanuit opname, detentie of kliniek. Lees meer door op een van de buttons te klikken