Zorg voor jongvolwassenen

Coaching
voor jongvolwassenen

Coaching is een vrijstaand traject waarbij ook geen vergoeding vanuit de WMO of WLZ mogelijk is. Coaching kan zowel individiueel als groepsgericht plaatsvinden.

Soorten coaching voor jongvolwassenen

Hormooncoaching

Wat houdt hormooncoaching in?

Hormooncoaching heeft tot doel je hormonen weer in balans te brengen, zodat jij je weer beter gaat voelen. Bij hormooncoaching voor jongvolwassenen richten we ons op balans en regelmaat tijdens de  menstruatiecyclus.  Coaching gericht op het zwanger worden en coaching gericht op het PCOS- problematiek. 

Bij hormooncoaching richten we ons op:

Leefstijlcoaching

Wat houdt leefstijlcoaching in?

Onder het begrip leefstijlcoaching verstaan we dat we een persoonlijk doel vaststellen. Dit kan een gezonde levensstijl, een dagindeling zijn. Doorgaans zijn er vier uitgangspunten. 

Bij leefstijlcoaching draait het om het maken van goede keuzes. Wij gaan samen met jou een plan schrijven, in goede stappen die afgestemd zijn op jou. Bij leefstijlcoaching zullen er verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk hierbij aan je slaap, voeding, dagindeling, mindset etcetera. 

Leefstijlcoaching

Coaching-trajecten voor jongvolwassenen zijn:

PCOS hormoon-coaching
Bij het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) heeft u geen eisprong of minder vaak. U wordt niet elke maand ongesteld, soms maanden niet. Uw eierstokken maken te veel mannelijke hormonen. U kunt meer last van puistjes hebben en veel haar op uw lichaam. Dit zijn slechts de meest voorkomende symptomen bij PCOS.

 

 

Coaching bij sociale vaardigheden (SOVA-training)

Wat houdt coaching bij sociale vaardigheden in?

SOVA richt zicht op het aanleren van sociale vaardigheden om je weerbaarder en zelfstandiger te maken. Ook hierin vinden wij het belangrijk dat er gekeken wordt naar wat jij als individu nodig hebt en daarom wordt dit zowel individueel als in groepsverband gegeven. 

Ondersteuning bij sociale vaardigheden: is onder andere gericht op het:

SOVA-training

Leefstijlcoaching

Hormooncoaching

Voor cliënten

Meer informatie gewenst over een van onze soorten hulpverlening?

Voor gemeenten

 Wil je als gemeente meer informatie over onze diensten? Bekijk gerust onze contactpagina.

Ervaringen van anderen

Lees hier ervaringen van cliënten waar wij zorg voor hebben gedragen.

NAAST COACHING OOK...

Ondersteuning en begeleiding

Zorgburo in Balans biedt op verschillende onderwerpen ondersteuning. Onder andere casemanagement en sociale vaardigheden (SOVA).

Begeleiding is bij ons op te delen in twee stukken. Ambulante begeleiding is gericht op één persoon zijn of haar eigen ontwikkeling. Thuisbegeleiding richt zich op de terugkeer vanuit opname, detentie of kliniek. Lees meer door op een van de buttons te klikken